Master Predikant

Je kiest voor de predikantsmaster in Kampen omdat je graag predikant wilt worden binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt of Nederlands Gereformeerde Kerken. De master kan zowel in voltijd (3 jaar) als deeltijd (6 jaar) gevolgd worden.

Overzicht masteropleiding

De masteropleiding Theologie Predikant sluit aan op de bacheloropleiding. Je wordt opgeleid tot professional die in staat is de taak van gereformeerd predikant en/ of gereformeerd theoloog te beoefenen. Op  wetenschappelijk, geestelijk en praktisch niveau.

De master heeft een doorgaande leerlijn Persoonlijke Praktische Vorming, waardoor je gevormd en geschoold wordt om als beginnend predikant aan de slag te gaan. Daarnaast krijg je flink wat verdiepende theologische modules aangeboden in de eerste 2 jaar van de opleiding. Al vanaf de eerste periode loop je stage, wat zorgt voor een bijzondere uitwisseling van theorie en praktijk. Het derde jaar is je afstudeerjaar. In dit jaar ga je je specialiseren en loop je een 10-weekse eindstage. Dit kan ook in het buitenland. Je rondt af met een onderzoek en een scriptie en een afstudeerwerkstuk.

Bekijk onderaan deze pagina het overzicht van de verschillende jaren van de masteropleiding.

Toelating en inschrijving 

Om te worden toegelaten tot de master Predikant moet je een van de volgende diploma’s of getuigschriften hebben:

  • bachelordiploma Theologie van de Theologische Universiteit Kampen met daarin de minor predikant
  • bachelordiploma Theologie van een andere universiteit; in dat geval wordt door de toelatingscommissie een pakketvergelijking en eventueel een schakelpakket vastgesteld.

Voor studenten die al een Master Theologie (Algemeen) van de Theologische Universiteit Kampen of van een andere universiteit is er de mogelijkheid om de master in 2 jaar voltijd of 4 jaar deeltijd te volgen.

De kerken hebben nu en in de toekomst predikanten nodig. Ben jij beschikbaar?


Bekijk de korte promotievideo van de NGP voor de studie theologie en het predikantschap (2’40).

Wil je de Master Theologie Predikant volgen om predikant te worden in de Nederlands Gereformeerde Kerk, neem dan contact op met Peter van Veen: pvanveen@tukampen.nl